PEL BOSC DE BERGA SEGUINT L’ANTIC TRAMVIA DE SANG

7 nov.

tramvia_sang-006UNA PASSEJADA PEL BOSC DE BERGA I TORNADA SEGUINT L’ANTIC TRAMVIA DE SANG

El passeig ressegueix un bon tros de l’antiga plataforma del tramvia. Es tractava d’un tramvia de sang, és a dir, d’un ferrocarril miner tirat per animals.
L’excursió comença i acaba al collet de Santa Magdalena. Al vessant de la serra, es pren un caminet que aviat se’ns farà fatigós per la gran quantitat d’herba. El camí continua planer, per sobre la carretera, molesten  els sorolls dels automòbils , uns horts, robats del marges del bosc ens acompanyen fins a un trencall senyalitzat. La Font del Recuit i la font de Tagastet. Comença el descens. El camí de baixada pronunciada és molt lliscós, els pins no gaire grans, serveixen de bastons per anar-nos agafant. Des de la font, pel pont de pedra es creua la riera i el canal industrial de Berga. Tornem a pujar i ens trobem la carretera de Vilada, tot pujant sortim davant la masia restaurant L’estany Clar. Continuem pel camí ral de Bagà. Aquest camí, que aquí es conserva en el seu estat original, comença a pujar, fa una torta a l’esquerra i desemboca a la plataforma del Tramvia de Sang.
Un itinerari curt, no recomanable, els viaranys estant descuidats plens de romegueres i males herbes que dificulten el pas.
Desnivell 115m . Distància 4 km. Mapa : Rrasos de Peguera- Serra d’Ensija. Alpina

Una resposta to “PEL BOSC DE BERGA SEGUINT L’ANTIC TRAMVIA DE SANG”

  1. estelsblausMontse Novembre 9, 2011 a 12:29 pm #

    Molt be Joana, un blog precios tant pel contingut com per les fotografies.
    Aquestes fotografies em fan pensar amb el projecte que hem de fer dels bolets i porcs senglars.
    Que per molts anys puguis anar fent aquestes caminades setmanals.
    Montse

Deixa un comentari